Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Три фотографски разказа за Солун

27 Април 2014 / 10:04:06  GRReporter
1188 прочитания

Фотографска изложба със заглавие „Трима фотографи, три разказа за Солун” на фотографите Таня Камиду, Костис Аргириадис и Лили беше открита в изложбената зала на книжарницата на Образователната фондация на Националната банка на ул. Цимиски 11.

Работите на тримата фотографи ще бъдат представени последователно, за по две седмици всеки. Изложбата започна с произведенията на Таня Камиду, чието представяне ще приключи на 7 май. Костис Аргириадис ще бъде представен от 9 май до 21 май, а от 23 май до 4 юни ще е изложбата на Лили.

Каталозите, които съпровождат изложбата са направени от издателство Агра, в сътрудничество със Studiotessera на Стратос Калафатис. В три различни каталога са представени тримата особено талантливи млади солунски фотографи. Фотографските разкази са много различни един от друг, с голяма смелост и нецензурирана свобода около тялото, сексуалността, травмите, трудните за изразяване усещания и умереността на естетическото поощрение на графа. И тримата фотографи са на първата линия на международния диалог за съвременната фотография.

Издателство Агра, във време на криза, предлага издание във формата на вестник, за разлика от досега познатите фотографски албуми с луксозна хартия и подвързия. То предлага оформление, където размерите на снимките са удвоени, и където икономията на материали допринася за фотографски аргумент. Едно разтърсващо предложение за cheap-art в областта на фотографското издание по повод на работата на трима авангардни млади творци.

Фотографите

Таня Камиду – „Сянката на баща ми”
(24 април - 7 май)

Таня Камиду е родена в Солун. Работата й извира от личните й преживявания и се развива в една особена автобиография. Участвала е в индивидуални и групови изложби от 2006 насам. Фотографиите от настоящата изложба са направени между 2006 и 2012 и са представени за първи път на Фотографския фестивал Voies Off - Photographie, Arles 2013.

 

Костис Аргириадис – „Всеки ден всеки град”
(9 - 21 май)

Костис Аргириадис е роден през 1981 в Солун. Следва в Политехниката в Ксанти и в Солун. Участва в изложбата „Бех Чинар” с куратор Ираклис Папайонау, както и във фестивала на творците „RE:ACT”. Фотографиите от изложбата са създадени между 2010 и 2013.

Лили Зумбули- „Обезцветяване”
(23 май - 4 юни)

Лили Зумбули е родена през 1994 в Солун. Следва в University of Arts London (UAL) Camberwell. Фотографиите от настоящата изложба са направени между 2010 и 2013.

 

Информация
Книжарницата на Образователната фондация на Националната банка, Цимиски 11 в Солун. Входът е свободен за публиката. Работно време- понеделник, сряда, събота- 10:00-15:00, вторник, четвъртък, петък- 10:00-21:00. Телефон за информация: 2310 288 036

 

Категории: фотографска изложба Солун Таня Камиду Костис Аргириадис Лили
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus