Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В Навплио опера, River party в Несторио

30 Юни 2012 / 15:06:41  GRReporter
3225 прочитания

Музика, ритми, танци, представления и множество културни прояви ще бъдат организирани това лято във всяко кътче на Гърция, в опит да бъде задържана високо летвата на качеството, въпреки орязаните заради кризата бюджети.

Пари може и да няма, но има настроение, вдъхновение, талант и голяма необходимост от културни забавления.

Така, въпреки неизбежните последствия на икономическата криза, Гърция и това лято ще се изпълни със звуци, танци и театрални представления.

Културните събития със сигурност са по-малко от предишни години, но организаторите са дали всичко от себе си, за да няма и най-малкото отстъпление по отношение на качеството.

Популярни изпълнители и състави от гръцката музикална сцена, големи театрални продукции, както и утвърдени имена от чуждестранната музикална сцена, ще бъдат гости на фестивалите, организирани из цялата страна.

Фестивалът в Навплио:

Тази година фестивалът се организира за 21-и път и включва изпълненията на известни музиканти и солисти от Гърция, Бразилия, Дания, Австрия, представени в различни концерти за класическа и съвременна музика. Особен интерес представлява първото представяне извън Атина на операта „Бохеми” на Пучини от Националната опера (1 юли).

„Бохеми” на Пучини

Фестивалът в Патра:

По-малко на брой от предишни години, но на същото високо ниво са тазгодишните културни прояви в рамките на Фестивала в Патра. Театърът и музиката са двете основни направления в програмата. На 30 юни зрителите могат да се насладят на представлението „Едип цар” с Константинос Маркулакис и Емилиос Хилакис.

„Едип цар” с Константинос Маркулакис

Фестивалът «Горски звуци»:

Музиката, съчетана с магията на природата, са основните съставки на този лагерен фестивал, който ще се проведе от 20 до 22 юли на платото Агиа Триада, в Калоскопи, област Фокида.

През тези три дни публиката ще има възможността да се наслади на концертите на известни гръцки музиканти като Танасис Папаконстантину и групата «Imam Baildi» (20 юли), Янис Ангелакас и Янис Харулис (21 юли) и Леонидас Балафас (22 юли).

Янис Ангелакас

Фестивал на изкуствата в Керкира (остров Корфу):

Рецитали, концерти, дискусии и беседи с участието на изтъкнати творци от различни краища на света включва програмата на тазгодишния 2-ри Фестивал на изкуствата в Керкира, който ще се проведе от 14 до 22 юли, под ръководството на известния кларнетист Дионисис Граменос, изпълняващ длъжността художествен директор.

Сред културните прояви, включени в програмата на фестивала, са рециталът на известната пианистка Анна Фьодорова (14 юли), дискусията на тема «Четвъртата стена: Явлението и динамиката на Театъра на кризата» (19 юли) и др.

«Samos Young Artists Festival»:

Талантливи музиканти от Гърция, Германия, Исландия, Великобритания, Турция и Израел ще участват в този фестивал, който ще се проведе от 6 до 12 август в градчето Питагорио на остров Самос.

400 творци от цял свят участват във Фестивала на Егейско море

От 9 до 22 юли ще продължи Международният фестивал на Егейско море, който тази година ще се проведе на остров Сирос.

В тазгодишното издание ще участват над 400 творци от цял свят. Сред тях са 19 хора от САЩ, Канада, Франция и Гърция, маестро, музиканти, танцьори и артисти от САЩ и Великобритания, триото пианисти «New Zealand Chamber Soloists» и други прочути чужди солисти.

Освен това, от 2 до 6 юли остров Сирос ще приюти 19-ия Фестивал на китарата - Ермуполи, който ще включва концерти, семинари, и интересни състезания за китаристи.

Проявите ще се проведат в театър „Аполон”, Художествената галерия на Кикладските острови и парка „Метаморфоси”.

Древна Олимпия

В следващите дни се очаква да бъде оповестена и програмата на Фестивала в Древна Олимпия, който е осигурил участието на прочути певци и музиканти, като Михалис Хадзиянис, Алкистис Протопсалти, Евантия Ребуцика и др.

Фестивалът Касандра:

Категории: музикални прояви концерти културен афиш Фестивали театър
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus