Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Юпитер определя материалното ни състояние

04 Юни 2011 / 08:06:21  GRReporter
5985 прочитания

Гали
    Едно от най-важните неща в живота на всеки човек е обществената му реализация, професията, призванието.  Всички ние влагаме най-голяма част от енергията си в работа, която на първо място ни осигурява по отношение на нашето съществуване чисто физически. Елементи като обществено положение, почести, слава, постижения, уважение, идват след това, макар те също да имат огромно значение в живота ни. В крайна сметка първо трябва да сме живи, за да се стремим към тях.
В тази статия, както вероятно разбрахте, ще се спра на въпроса как са дефинирани тези въпроси в индивидуалния хороскоп.

    Предполагам голяма част от хората са чували за пирамидата на Маслоу. Ехбрахам Маслоу е американски психолог, който дефинира пирамидата на човешките потребности, която играе ключова роля за развитието на човешките ресурси и теорията за мотивацията. Пирамидата се състои от следните пет нива:
физиологическите нужди: за въздух, вода, храна, сън и основните изисквания за поддържане на живота.
нуждата от безопасност, сигурност и спокойствие.
социални потребности от одобрение, привързаност и любов.
потребност от уважение, социален статус, признание и самоуважение.
потребност от себеутвърждаване и принос към обществото
    Маслоу твърди, че потребностите от по-ниските нива са по-силни от тези от по-високите и че всяка потребност от по-ниско ниво трябва да бъде сравнително добре задоволена, преди да се появи потребност от по-високо ниво.
    Впоследствие излязоха теории, че има хора, които биха пренебрегнали ниските нива на потребности поради поставяне приоритет на по-високи нива като себеутвърждаване, социален статус и признание, принос към обществото. Хора, които в името на обществените потребности биха пренебрегнали своите лични такива.

    Когато всеки от нас си зададе въпроса – какъв е смисълът на моя живот, на човешкия живот изобщо – отговорът в повечето случаи е насочен именно към това какъв принос има конкретният човек в обществото, в света изобщо. Всеки човек се ражда в отговор на някаква потребност на човечеството. И тази потребност е едно и също нещо с призванието му. Затова конкретният човек, с неговите специфични особености, таланти, характер, е такъв какъвто е – за да може да запълни тази потребност. В Индия имат един чудесен термин на санскрит – дхарма. Дхарма означава призванието на човека, онова за което е призван на Земята. Т.е. смисъла да се роди.

    Много често, когато чуем думата призвание, ние започваме да мислим за велики и мащабни дела. Съжалявам да го кажа в прав текст, но малцина са онези, призваните на Земята за големи и мащабни дела, за големия бизнес, политически и държавни среди, слава и популярност. Призвание означава да си призован за нещо, да си повикан – дори това да е грижа за градските алеи. В живота на всеки човек има нещо специфично, което го съпътства почти през цялото време. И всъщност точно то е призванието, заради което се е родил. Понякога това призвание няма нищо общо с работата и професията като цяло.

    В индивидуалния хороскоп според часа и мястото на раждане се изчисляват две главни оси в хороскопа - Асцендентът, за който почти всички са чували и Среда на Небето или Меридиан. Меридианът е най-високото място в хороскопа и дефинира накъде сме се устремили в живота, коя е „висината”, която трябва да постигнем. С други думи това е най-високото място, до което можем да стигнем в живота, нещата, към които се стремим и които най-точно дават представа за какво сме призовани, какво е призванието ни, какъв е приносът ни към обществото. Затова Меридианът (или 10 дом в хороскопа) е от първостепенно значение, когато говорим за призвание, постижения и успехи в живота. Само не правете директната връзка „успех, принос, постижения = пари”. Това уравнение не винаги е вярно. Много често успехът и приносът ни нямат нищо общо с професията която упражняваме, защото тя е свързана единствено и само с начините, по които подсигуряваме основните си потребности и печелим материални богатства.

    Да се определи какво е призванието на даден човек, каква професия би избрал, какво би могъл да постигне в живота си и в какъв тип среда ще се реализира, не е лека задача за астролозите. Още от древността има разработени астрологични правила, според които първо се определя общественото положение на човека. С други думи социалната прослойка, в която ще живее. И след това вида на занятието му. Всичко това е функция на почти целия индивидуален хороскоп, тъй като всъщност най-важното нещо в живота ни е точно това – как да се изявяваме, как и къде да реализираме своите способности и качества. Няма човек, който да не прави нищо в живота си. Даже и наследниците на един мултимилионер се реализират в нещо, дори това да е просто хоби – например алпинизъм. В доста случаи обаче в хороскопа няма ясно очертана конкретна професия, която човекът да упражнява постоянно.

Категории: призвание професия място в обществото материално състояние хороскоп Гали астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus