Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Започнахме 21-ви век с интензивни природни катаклизми

18 Май 2013 / 10:05:26  GRReporter
4230 прочитания

Гали
    Астрологията днес се свързва преди всичко с индивидуалните анализи  на кого какво е отредила съдбата. Това е така нареченият рожден, натален дял. Но съществува и световен дял, който е също толкова значим. Нарича се мунданна или световна астрология, с чиято помощ се правят анализи и прогнози за отделните държави, за евентуалните природни бедствия и катаклизми, за климата в различните региони, за политическите и икономическите процеси в световен план.
    Мунданната астрология е един изключително интересен дял и неизменно привлича вниманието на всеки астролог. Първите древни астрологически текстове, които са се запазили, са свързани предимно със световната астрология. Индивидуални хороскопи са се правели само на най-знатните хора и по-специално на онези, които са били в управлението и водачеството на различните групи хора по света.
    Днешната статия е на тема може ли астрологията да предсказва световни събития от различно естество, най-вече катаклизми и бедствия. Напоследък живеем в доста динамични времена и природните катаклизми като че ли са по-интензивни и с по-ярки последици.
    Катаклизми от типа земетресения, торнадо, урагани, вулканични изригвания са често явление. Степента им на проява варира и в повечето случаи няма сериозни последствия за хората. Но има все пак тежки измежду тях. През 20 век регистрираните тежки земетресения с голям брой жертви, около и над 50 хиляди, са само седем. Регистрирани са и пет опасни вулканични изригвания, които също са станали причина за сериозен брой жертви. Интересно е обаче, че само за първите 12 години на 21 век, тежките земетресения с човешки жертви над 50 хиляди, са четири. Което означава, че 21 век го започнахме с доста интензивни катаклизми.
    Астрологията може да прогнозира катаклизми и бедствия. Да. Може да прогнозира  политически, социални и финансови сътресения. Да. Точно тук обаче възниква също и въпросът дали има астролози, които са склонни да положат този труд и не по-малко важно - на кого би послужила тази информация. Всеизвестно е, че към астрологията е развит доста дълбок скептицизъм, на моменти граничещ с насмешка и отричане на нейната стойност и полезност. Да се направи мунданна, политико-социална-икономическа прогноза дори само за една държава, е много сериозен труд, който изисква знания и време. При условие, че този труд не се цени, а и резултатът от изследванията не служи на никого за нищо, е логично, че никой няма да се заеме да го прави с необходимата прецизност.
    Има и един друг аспект, който трябва да се спомене в името на обективността. Че може да бъдат допуснати грешки в локализацията на регионите, когато се прогнозират най-вече природни бедствия. Това съществува като риск и по тази причина не всеки астролог има капацитет да се заеме с подобни прогнози. Шега или не, астрологията го може (прогнозирането на световни събития), тя е съвършен апарат, но астролозите – не винаги.  Ако някой ден все пак астрологията бъде допусната да бъде полезна най-малкото със съдействие и сътрудничество в научните среди, наблюдаващи процесите в обществен гео-политико-икономически план, сигурно ще бъде оценена подобаващо.
    Световната астрология има създаден инструментариум, с който работи. Това са преди всичко геополитически хороскопи (на отделните държави), геодезични карти, карти за така наречените ингресии на Слънцето – двете равноденствия и двете слънцестояния, картите на новолунията, пълнолунията и затъмненията. Има още един важен елемент. В днешно време малко се изпуска фактът, че живота и събитията, които засягат отделна група хора, каквато е една държава, много силно е обвързана с водачите като отделни индивиди. Някога това е бил цар, крал, султан, шейх, емир, водач на племе. Днес е малко по-сложно, тъй като управлението не е еднолично. Но все пак има Президент, има Премиер и това са главните действащи лица. От хороскопите им, от начина, по който са позиционирани и активирани в даден период Луната и Шестият дом, може да направим заключения, как ще живее народа при тяхното управление. Индивидуалните хороскопи на водачите са много ярък барометър, когато отсъства хороскоп на самата държава. Но и да има такъв, те пак са особено полезни.
    Основният инструмент за предсказването на събития са Слънчевите и Лунните затъмнения. Те са пусковият механизъм, те са най-силната причина и за да се разбере какво точно може да се очаква, е необходимо да се изследва тематиката на всяко затъмнение. Използват се в съчетание с хороскопите на отделните държави и с индивидуалните хороскопи на управляващите.
    В древността затъмненията са били възприемани като злокобни явления. Жреците, които са били и астролози, са отправяли предупреждения към владетелите си за предстояща опасност и затова са били правени жертвоприношения, тъй като са вярвали, че така умилостивяват боговете и разсейват гнева им. Затъмненията винаги са били предвестник не само на природни катаклизми, каквито са земетресенията, вулканичните изригвания, опустошителните урагани, наводненията, пожарите. Те са сигнал и за военни събития, властови сътресения, политически и икономически кризи.

Категории: мунданна астрология предсказване на бедствия и катастрофи природни катаклизми и земетресения Гали Астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus