Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Здравето е най-трудната тема в индивидуалния хороскоп

25 Юни 2011 / 09:06:30  GRReporter
5834 прочитания

Гали
    Най-важната тема в живота ни е физическото здраве. Макар и доста хора да не му обръщат внимание, всеки знае, че ако не е здрав, практически всичко друго остава на заден план. Не е случайно, че в трудни дни хората все си повтарят – жив и здрав да съм, с другото ще се справя.
    Всеки човек притежава уникален строеж на физическото си тяло. Така както притежава уникална ДНК молекула. Това включва индивидуалния химичен баланс в тялото и храносмилателната система. Споменавам храносмилателната система, тъй като именно тя осигурява поддържането на този химичен баланс. Ние хората не можем да живеем без храна. Като в тази храна включвам и водата и въздуха, който дишаме.

    Темата за здравословното състояние е една от трудните, когато се разглежда в индивидуалния хороскоп. Едно от основните изисквания за астролозите е да познават добре Природата и нейните закономерности и като следствие човешката природа, физика, психология, начин на функциониране. Астролозите дават мнение без да предписват лечение.  Освен ако не са и практикуващи лекари. Те не лекуват никого с лекарства, нито го оперират, нито назначават лечение. Само насочват към проблемните места на тялото и локализират органите, които са в дисфункция и внасят дисбаланс в цялото тяло на човека. Оттам насетне думата имат лекарите. Тяхната задача е да открият какво точно се случва и да го лекуват.

    В нашия дуален и биполярен свят по подразбиране имаме и два типа медицина. Едната е западната медицина, ориентирана към науките и технологиите, която използва предимно химични методи за лечение – лекарствата, които внася в тялото. Другата е източната, наречена още алтернативна, ориентирана към друг тип диагностика и използва предимно природни продукти без да внася изкуствени химични елементи в тялото.
    Естествено западната медицина няма алтернатива при животозастрашаващите ситуации, реанимацията, хирургията, травматологията, спешната помощ. Но идеята ми не е да правя сравнение между двете. Само маркирам наличието на два типа медицина, защото това е важно.
    Част от хората на Земята се повлияват по-добре от западна медицина. Другата част - от алтернативната, каквато е хомеопатията. Затова не е случайно, че при едно и също заболяване един човек се лекува успешно чрез хомеопатия, а друг не успява. И ако един астролог може да даде дори само тази информация – дали даден човек ще се повлияе по-добре от западната медицина вместо от алтернативната, е нещо, което би спестило много на един болен.

    Когато става дума за здравословно състояние на човека, нещата могат да се разделят на две: имунна система, която ни предпазва от всякакви външни „агресори”, каквито са вирусите и микробите, всичко, което е чуждо за тялото ни и вътрешният баланс на тялото.

    Хората с по-слаба имунна система обикновено са доста по-внимателни към здравословното си състояние. Те по-лесно се заразяват и бързо реагират на външните влияние и това ги кара да се поддържат по различни начини. За тях е по-благоприятна алтернативната медицина, тъй като се повлияват добре и от най-лека лечебна намеса. Напоследък навсякъде ни се предлагат какви ли не продукти за повишаване на имунната система. На мен лично едно ми е пределно ясно: имунната ни система е такава, каквато е. Тези препарати могат да й помагат, да й служат като патерица, но не и да й повлияят по какъвто и да е начин. Няма как да я повишат и след спирането им тя да си остане повишена. Така че безразборният прием на витамини и минерали никак не е безопасен. Рискувате да разстроите естествения си вътрешен баланс вместо да подкрепите временно имунитета си, тъй като те се произвеждат по някакъв стандарт. Никой производител не може да го съобрази с вашата конкретна нужда от витамин Д например.

    Хората, които имат по-силна имунна система са по-склонни да не обръщат внимание на здравето си. По причина, че понякога тя се справя почти незабележимо за тях само с лек физически дискомфорт. Но за сметка на това носят и предразположеност към внезапни остри и по-сериозни заболявания, тъй като с течение на времето имунната им система се претоварва и сигнализира, че нещо не е наред – било то в начина на хранене, физическите натоварвания и изобщо в стила на живот.

    Нашето тяло е една съвкупност от химични елементи, които се намират в съвършен баланс. Всъщност би трябвало да са в съвършен баланс, за да сме здрави. Научно е доказано, че човешкото тяло има четири основни структурни химични елементи. Това са кислород, въглерод, водород и азот. Те съставляват точно 99,4% от всички атоми в човешкото тяло. Има още 32 химични елементаи които също имат важна роля в жизнената дейност на организма, макар и в по-малки количества.

    Всички химични елементи на тялото ни могат да се разделят на две основни групи според това как се усвояват и натрупват в организма. Количеството на едните зависи от съдържанието им в околната среда. А на други - от храненето. Когато в тялото ни се получи химичен дисбаланс, се появяват и заболяванията. Редовните излишъци или липси на даден елемент водят до нарушаване на структурата и функциите на различните органи и тъкани.

Категории: здраве индивидуален хороскоп планети зодии Гали астроучилище медицина химия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus