Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Звездите дават по-големи шансове на Барак Обама за победа

20 Октомври 2012 / 09:10:34  GRReporter
5237 прочитания

Гали
    През октомври светът е насочил поглед към САЩ и президентските избори. Кой ще бъде следващият глобален лидер? Днес ще пиша за това как в индивидуалния хороскоп се откриват дадености у един човек да бъде лидер. По своята същност лидерството не е нищо друго освен съвкупност на две неща – способност да доминираш над другите, да им влияеш и способност да ги накараш да те следват. Лидер може да бъде наречен само онзи, който умее да влияе на хората така, че те да го следват. Има един много забавен афоризъм, че човек, който си мисли че е водач и лидер, но никой не го следва, всъщност просто е излязъл на разходка.
    За лидерство може да се говори почти във всяка житейска област като се започне от най-малката обществена единица семейството и стигнем до лидерството в големи мащаби – държавни лидери, лидери в политиката.  Факторите за лидерство в хороскопа са комплексни и е невъзможно да правим заключения само по слънчевия знак или определена планета.  Най-важни са Слънцето, Луната, Марс и ъглите в хороскопа – Асцендент и Среда на Небето (МС).
    Някога властта и водачеството не са били давани от народа – кралските корони са били наследявани и властта е била неоспорима, не е зависила от гласуване и мандати и на практика е била неограничена. Това символизира Слънцето – безспорният владетел над всичко и всички на нашата земя. Затова Слънцето в хороскопа е важен фактор за авторитета и властта, които може да постигне даден човек по естествен път. Слънцето в знаците Лъв и Овен е най-добре позиционирано и ако сте родени под тези зодиакални знаци, то вие по естествен начин смятате, че ви се полага неоспорима и безгранична власт над всички оказали се наоколо. Разбира се и при останалите знаци съществува тази възможност, но тя не е толкова естествено вродена, както при тези два знака.
    Днес обаче властта се постига на друг принцип – тя произтича от гласуването на народа и не е неограничена, може да бъде отнета. Това символизира Луната. Затова и Луната е много важен фактор и в съвременния свят това е по-важното светило във връзка с властта. Луната представлява популярността сред народа и в днешно време това е изключително важно условие за всеки лидер. Луната е изключително силно поставена в знаците Телец и Рак. И обикновено хора с Луна в тези знаци много естествено получават популярност. Въпросът е обаче каква популярност постигат. Сещам се за Бил Клинтън, който в рождения си хороскоп има Слънце в знак Лъв и Луна в знак Телец. Предполагам, че първото за което веднага ще си спомните, е скандалната история с Моника Люински.
    Марс е третата по важност планета. Символизира как и къде влагаме енергията си, получена от Слънцето, за какво се борим, как се доказваме. Един лидер е преди всичко боец. И без Марс няма как да се получи. Марс сочи пробивността ни в живота. В политиката и държавността обаче е задължително условие тази енергия да бъде обуздана. С други думи един силно разположен Марс (в знак Овен, Скорпион или Козирог), не винаги е залог за успех, тъй като наистина дарява човека с много борбеност и пробивност, с харизмата на човек в действие, но твърде егоцентрична и несъобразена с другите. А това не се толерира от народа, който дава правомощия.
    Средата на Небето (МС) е най-високото ни постижение в живота. Нашата репутация, авторитет и власт, към които се стремим. Това е личният ни устрем и личното ни себеусещане.
    Асцендентът е начинът, по който се представяме в обществото. Указва как ни виждат другите и как ние самите желаем да се представим в социума. Независимо от разположението на Слънцето, Луната и Марс, ако Асцендентът не позволява социална „видимост”, лидерството си остава само в много тесен кръг.
    От древни времена знакът Везни на Асцендента се е смятал за най-благоприятния за водачеството. Това е знакът на дипломацията, знакът на съдружията и партньорството. Като следствие седми дом в хороскопа също придобива огромна важност за дадености в общуването с хората, преговори и споразумения. Знак Везни е централният във въздушния елемент, към който още спадат Близнаци и Водолей. Тези три зодиакални знака – Близнаци, Везни и Водолей – имат приоритетно значение като цяло, когато иде реч за политика, лидерство и обществена дейност. Те са свързани с хората и човечеството като цяло. Най-силно от всички останали знаци в зодиака са свързани с взаимоотношенията между хората и особено с желанието за власт, да доминираш над група хора и да я водиш. Като следствие домовете 3ти, 7ми и 11ти също придобиват огромно значение в тази връзка.
        Ако сте проследили внимателно всичко дотук, изводът е следният: за лидерство е необходимо да има акцент върху знаците Близнаци, Везни и Водолей (вторично и Овен и Лъв, които носят естествената нагласа, че са родени да водят и да получават власт по подразбиране). Домовете, които е необходимо да получават акцент, са 3ти, 7ми и 11ти. И връзката на Слънцето, Луната, Марс, Асцендента и Средата на Небето с тях. Като допълнително условие е необходимо още някоя от тези три планети да се намира в ъглова позиция – около осите в хороскопа Асцендент/Десцендент или МC/IC.
    Дали един човек носи вродени лидерски качества е въпрос отделен от това къде и как ще ги приложи. Лидери има във всяка една житейска област. Но как да разберем дали някой ще се изявява като лидер в големи мащаби – държавни структури и политика?
Това е по-специален въпрос и накратко ще спомена най-важните неща, след което ще дам конкретен пример за хората, които участват в най-голямата политическа битка през ноември – настоящият Президент на САЩ Барак Обама и неговият съперник Мит Ромни.

Категории: избори в САЩ Барак Обама Мит Ромни прогноза Гали Астроучилище лидерство и хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus