Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Ян. 17, 2011

„Намордник” на гръцката полиция след гафа с терористите от RAF

17 Януари 2011 / 20:01:49  
Пълна забрана относно предаването на информация от всички полицейски служби преди завършването на акциите и разследванията и сверяването на данните наложи днес министърът за защита на гражданите Христос Папуцис след гафа на пресслужбата на полицията, която „прекръсти” като член на RAF майката на заловената миналия петък 27-годишната германка.


Напрежение и протести в началото на процеса срещу „Конспирацията на огнените ядра”

17 Януари 2011 / 18:01:34  
Под строги мерки за сигурност в специално пригодената зала в двора на женския затвор в атинското предградие Коридалос започна днес процесът срещу 13-те заподозрени членове на терористичната организация.


Връщането на безмитните бензиностанции разгневи сектора

17 Януари 2011 / 17:01:50  
След петгодишно прекратяване на дейност, миналата седмица правителството неочаквано съобщи, че възнамерява да даде разрешение на бензиностанциите в безмитните погранични зони Какавия, Евро и Евзони да подновят работа. Собствениците на бензиностанции в тези райони заплашиха с блокади граничните изходи към Турция, Македония и Албания.


Аптеките в цяла Гърция смъкват кепенците за три дни

17 Януари 2011 / 17:01:11  

24-часови стачки започват аптекарите в цяла Гърция от сряда до петък включително, тъй като са против проектозакона за здравеопазването, който в сряда влиза в парламента. Затворени днес и утре са аптеките в квартал Пиреа. Основните искания на фармацевтите от Министерство на здравеопазването са свързани с критериите за отварянето на аптека според броя на населението, както и с освобождаването на работното време.



Грешка в закон донесе 60 милиона евро в държавната хазна

17 Януари 2011 / 12:01:15  
Объркване на базата, върху която се начислява акциза на наливния тютюн донесе допълнителни приходи на финансовото министерство. Тютюнопроизводителите и търговците обаче въобще не са доволни от разкритието.