Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Ян. 13, 2011

Администрацията „се пробужда” за дигиталната епоха - търговските глоби ще се събират в компютър, а не в папка

13 Януари 2011 / 21:01:26  
„До момента всичко бе на хартия – как министерството да си събере задълженията?” Риторичният въпрос бе зададен от Георгиос Папаниколау, който е изпълнителният директор на Top Plant - компанията, която създаде новата електронна система за наблюдение и контрол на наказателните такси наложени върху търговските обекти в страната.


Пускат регистър на селскостопанските търговци в борбата със спекулата

13 Януари 2011 / 19:01:20  
16 народни представители от парламентарната група на ПАСОК зададоха въпрос в Народното събрание към ресорния министър на земеделието Костас Скандалидис за ценообразуването на земеделските продукти, които в отдени случаи имат надценка между производител и крайна цена за потребител между 200% и 1500%.


Културата само ще спечели, ако държавата спре да я финансира

13 Януари 2011 / 18:01:20  
Апостолос Глецос, кметът на Стилида, който преди два дни бе арестуван за това, че премахна пътните парапети на автомагистралата, за да не плащат жителите на града пътни такси отговори на въпросите не GRreporter.


Протест на служителите в градския транспорт пред парламента

13 Януари 2011 / 15:01:59  

Целият транспорт в Атина днес стачкува, някои служители ги разпускат с около час по-рано преди края на работния ден, за да могат да намерят таксита и да успеят да се придвижат до домовете си без да попаднат в класическото следобедно задръстване, а на обед площад Синтагма остана затворен заради протеста пред парламента на служителите в градския транспорт.



Гърция ще изиска военни компенсации от Германия в Хага

13 Януари 2011 / 12:01:55  
Два дни преди изтичането на регламентирания срок гръцкото правителство реши да подаде иск за компенсациите на семействата на 228-те жертви на нацисткото насилие в село Дистомо. Решението бе обявено от гръцкия премиер на заседание на министерския съвет.


Искренно и лично с Деспина Ванди

13 Януари 2011 / 01:01:21  

Дивата на гръцката поп-музика, често сравнявана с Виктория Бекъм заради това, че и двете са супер известни певици омъжени за футболисти, но в гръцки вариант – темпераментна и достъпна – Деспина Ванди, разкрива истините за живота си в интервю за списание L’ Officiel.