Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Ян. 31, 2011

„За” и „против” навлизането на чужденци в управителните съвети на университетите

31 Януари 2011 / 22:01:00  

Дали да се включат представители на чуждестранни университети в управлението на гръцките университети или не, е един горещ въпрос свързан с новия проектозакон на Министерство на образованието. По повод на противопоставящите се обществени дискурси, които отприщиха реформите на правителството, Гръцката Фондация за Европейска и Външна Политика ЕЛИАМЕП реши да организира една серия от дискусии с антитези.



Кризата притиска най-слабите играчи на гръцкия медиен пазар

31 Януари 2011 / 22:01:32  
Тежка е атмосферата в телевизия АЛТЕР, след като държавата блокира половината банкови сметки на фирмата-собственик „Елевтери тилеораси”. Акциите на фирмата бяха оттеглени от фондовата борса в Атина, тъй като задълженията й достигнаха 53 процента от нейния капитал.


Стачките в транспорта продължават, пътниците плащат „солено”

31 Януари 2011 / 18:01:21  

Служителите в метрото обявиха, че ще продължават протеста си и утре с 24-часова стачка, но управниците на метрото подадоха оплакване в съда, за да бъде обявена стачката им за незаконна. Днес метрото и електричката не работят от началото до края на работния ден, а автобусите в Атина спряха да се движат пет часа – между 11 сутринта и 4 следобед. Във вторник и в сряда шофьорите на автобусите ще продължат протеста си срещу проектозакона за реформите в транспорта.



Срив в търговията на дребно в края на 2010

31 Януари 2011 / 18:01:59  
Според Националния статистически институт общото намаление на продажбите във всички сектори, който се занимават с търговия на дребно в последния месец на миналата година е почти седем на сто, а през ноември е достигнал цели 12 на сто. Самите търговци казват, че коледният и зимният сезон като цяло е бил най-лошият в практиката им до сега.


Мохамед ел Барадей може да обедини Египет и да го доведе до промяна

31 Януари 2011 / 16:01:30  
„По улиците протестират младежи, които не дължат нищо на никоя политическа партия. В това се крие тяхната сила” казва Наим Елгандур, председател на Мюсюлманския съюз в Гърция.


Бунтовете не представляват опасност за гръцките компании в Египет, засега

31 Януари 2011 / 12:01:40  
Все още няма причина за безпокойство, казват гръцките бизнесмени, които работят в арабската страна. Независимо от това всички са затаили дъх как и по какъв начин ще се развият събитията по земите на фараоните.