Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Март 7, 2011

Трима евакуирани от Либия загинаха в опита си да избегнат завръщането си в Бангладеш, властите издирват още 11

07 Март 2011 / 16:03:56  
Без резултат продължава и до този час операцията по откриването на 11 имигранти от Бангладеш, които скочиха в морето от страх, че гръцката брегова охрана ще ги застави да се завърнат в родината им. 100 от гладуващите в Атина и Солун се намират в болници.


Турският външен министър вижда мюсюлмани от Тракия до Кастелоризо

07 Март 2011 / 15:03:43  

Турският външен министър подчерта, че интересът на страната му е насочен към всички области, където има мюсюлмански малцинства или силно присъствие на османско културно наследство.



Среднощни покупки на атинския централен пазар

07 Март 2011 / 13:03:53  
Сивото небе и студеното време на закъснялата да се появи зима може и да попречиха на много атиняни да извисят хвърчилата си в небосклона над града, но традицията относно трапезата на Чисти понеделник бе спазена ревностно.


Сняг и силни ветрове ще сковат страната

07 Март 2011 / 12:03:17  

Времето ще се застуди и сняг ще завали не само по планините в Гърция, но и по равнините според извънредната прогноза за времето на ΕΜΥ. Сняг се очаква да завали по островите, както и в Атина от днес вечерта.

Вечерта в понеделник и през нощта срещу вторник ще има снеговлежи в Централна Македония, Тесалия, източна Гърция, остров Евбея, както и в северен и източен Пелопонес, а на места пътищата ще се заледят.



Moody’s: Опасността от банкрут на Гърция не намалява

07 Март 2011 / 11:03:48  
Международната агенция понижи с три единици кредитния рейтинг на Гърция, който достигна до ниво Ва1. За оценка “шок” говорят гръцките медии, като "неоправдано и необективно" определя решението на агенцията гръцкото министерство на финансите.