Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Искай (правилно) и ще ти се даде

11 Декември 2014 / 12:12:57  GRReporter
3756 прочитания

Гали

Животът ни е изпълнен с най-различен тип „Искам” като се започне от много дребни неща и се стигне до по-големи. Може би сте чували фразата „Ами като не знаеш как да си поискаш, много ясно, че ще ти откажат”. А кой е правилният начин да се иска, кои са онези вълшебни думи, с които да се избегне нечий отказ?! На всеки се е случвало да иска нещо „по правилата” и да получава безцеремонен отказ. Вероятно защото „правилата” за всеки са различни.

Днешната статия е на тема кои са личните ни правилни думи, за да отваряме вратите пред себе си с лекота. Разбира се, винаги ще има ситуации, когато пътят ни ще бъде затворен, но все пак във всекидневието си и в дребните неща може да си спестим онези моменти, в които чуваме така неприятните думи „Не - не става - не може”.

В астрологията вторият дом носи основно значение „лични ресурси”. Масово е разпространено схващането, че това са само парите, които успяваме да акумулираме през живота си. Но лични ресурси е всичко онова, чрез което оцеляваме и чрез което се поддържаме живи. Разбира се на първо място са парите и финансите, с които разполагаме, за да си набавим храна, дрехи и вещи, които имат стойност за нас. Но има още нещо, което притежаваме и използваме, за да оцелеем - това са очите и речта. Очите ни служат да виждаме къде ходим и с какви опасности може да се сблъскаме. Речта ни служи да питаме, да искаме, да помолим, да кажем, че се нуждаем от нещо.

    Затова, когато става въпрос за думите, с чиято помощ ние искаме нещо от някого, се обръщаме към втория дом в хороскопа. Този дом дефинира какъв е речниковият ни запас, как го използваме, за да получаваме това или онова. Кои са нашите „вълшебни думи”, които ни осигуряват грубо казано полза/печалба. Не става въпрос за интелектуално развитие, начин на мислене, умение да разговаряме и да общуваме. Говоря за онези думи и говорна интонация, които ни съдействат да получим нещо, което искаме.

Когато в хороскопа вторият дом е по-тежко конфигуриран, даденият човек се сблъсква с повече проблеми, засягащи финансовото му състояние. Също така може да страда от чести откази, когато иска да получи нещо от някого, колкото и да е дребно. Използва думи и език, които по-скоро провокират другите да му отказват, отколкото да му съдействат. Едва ли има много хора, които са се замисляли, че съществува такава връзка в живота – между говор, интонация, думи и способност да си осигуряваме пари, вещи и различни предмети.

В началото ще дам накратко какво означава ако имате планети във втория дом. Всяка планета си има свой стил, за да се активира и съответно да допринесе нещо към притежанията ви.

 

Слънцето – позволете си да употребявате по-често „Аз”, говорете уверено, така сякаш е невъзможно да ви бъде отказано каквото и да е. Не пропускайте комплиментите.

Луната – наблегнете на чувства и емоции, излъчвайте радост, усмивка или пък тъга и печал, наблягайте на род, родина, патриотизъм.

Меркурий – говорете умно и начетено, покажете, че разполагате със знание и информация, споделете нещо, което другият би искал да научи.

Венера – говорете грациозно, красиво, изискано. Ако сложите и малко флирт/прелъстяване в интонацията, е само във ваша полза.

Марс – вие сте много уязвими към това да получавате отпор, но все пак бъдете провокативни, подтикнете другия да се доказва и съревновава.

Юпитер – бъдете ентусиазирани, „заразете” с оптимизъм, подхождайте по-философски, използвайте вечни мъдрости и фрази.

Сатурн – говорете авторитетно, подчертайте уважението си към околните, наблегнете на полезното, на това, което се е доказало като стабилно и сигурно.

Уран – използвайте в речта си нещо, което е малко странно, но пък оригинално, иновативно, а защо не и леко шокиращо.

Нептун – не говорете директно, бъдете фини, разгърнете въображението си, създайте мечта и тогава преминете към същността.

Плутон – бъдете внимателни в речта си, тъй като всяка ваша дума е с огромна сила. Наблягайте в интонацията само на най-важното, прибавете му мощ преди да го изречете.

По-нататък в статията ще опиша какви са личните ви „вълшебни” думи, с които шансът ви да получите желаното е най-голям. Намерете знака на Асцендента си.

Асцендент в знак Овен

 Вторият дом попада в знак Телец и се управлява от Венера. Затова постарайте се, когато искате нещо да говорите бавно, ясно и разбираемо. Не използвайте твърде сложни обяснения, нека искането ви да бъде максимално опростено. Не заливайте другия с твърде много искания, поставяйте ги последователно и го правете предимно лично. Използвайте по-често думи като „струва си, скъп, безценен, удобен, комфортен”, наблегнете на удоволствието, което би могло да се извлече. Ако случаят предполага споменавайте и думата пари, кой колко би могъл да спечели, какво ще се плати.

Асцендент в знак Телец

Вторият дом попада в знак Близнаци и се управлява от Меркурий. Когато искате нещо постарайте се да бъдете разговорливи дори и да отидете малко извън конкретната цел. Не тръгвайте директно към искането си. Използвайте телефон, писма, особено ако е възможно нещо написано на ръка лично от вас. Предоставете на другия максимална информация, заинтригувайте любопитството му, разкажете му нещо интересно, дръжте лист и химикал, пишете пред него. Използвайте по-често думи като „мисля, зная, имам информация, да разкажа нещо любопитно, ще разбереш и научиш, изслушай ме”.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus