Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Личната религия

10 Април 2015 / 07:04:39  GRReporter
3340 прочитания

Гали
Наближава Великден, който е един от най-обичаните и дълбоко почитани религиозни празници, тъй като носи със себе си символа на пречистването, на победата на живота над смъртта. Носи обаче най-вече  вярата и надеждата за по-добро бъдеще, за идването на нов живот. Всеки човек има нужда да вярва в нещо, което да му дава сили в най-трудните моменти.
Статията днес е на тема как изграждаме и какви са личните ни убеждения, личните закони, чрез които живеем. Каква е личната ни религия казано с две думи. Тя е онова нещо, на което се уповаваме и ни дава сили във всичко. Тя дава смисъл на това, което правим. Всеки от нас има своите принципи, възгледи и лична философия, които следва. Разбира се липсата на твърдо установени такива също е вид лична религия. Да не вярваш в нищо е абсолютно равностойно на това да вярваш във всичко.
Деветият дом в хороскопа, аналог на знак Стрелец, е свързан с мирогледа ни, с философските позиции, които имаме в живота; с образованието, което постигаме в чисто житейски аспект и с чиято помощ изграждаме своите идеи и убеждения. Деветият дом очертава всички наши вътрешни закони, чрез които живеем в света. Това е домът на идеологията, но и на догмата, на вярата и фанатизма.
    Състоянието на тази област в личния хороскоп – в кой знак се намира, коя планета го управлява и как тя е поставена, планетите, които са в този дом – дава информация на какво най-вече се уповаваме, кои са основните принципи и убеждения, които са нещо като наш личен водач и учител в живота. В него се намира онова „да останеш верен на себе си” и ако го загубиш, се превръщаш в човек, който е загубил пътя, загубил се в живота си.
Деветият дом е един от най-значимите, защото той е свързан с благословията и помощта, която получаваме от Вселената или с други думи доколко сме скъпи на Бог (в най-различните му форми и прояви) и доколко той е милостив към нас. Според традицията добре поставен Девети дом дава късмет в живота и попътен вятър, дава защита и природната (божествена) благословия. Затова личната житейска философия, личните морални закони, според които живеем живота си, определят с какъв „късмет” се сблъскваме.
Сега ще дам информация само според знака, който попада в Деветия дом. Но както отбелязах по-горе,  съществено значение има планетата, която го управлява (колко добре е разположена), както и наличието на планети в него.
Отчитането се прави от Изгряващия знак – Асцендентът, и от Слънцето. Асцендентът маркира каква е реалността под формата на събития и факти. А Слънцето маркира по-скоро същността и смисъла, които стоят зад тях.
Например ако сте родени с Асцендент Близнаци и Слънчев знак Скорпион, то реалните принципи, които изграждате и споделяте чрез думи, ви правят различни, шокират донякъде, остават неразбрани от повечето хора (това се извлича според знака на Асцендента). Дори може да сте в графа „черната овца” на семейството.
Но същността им (според слънчевия знак) е свързана с това да запазите националността си, корените си, рода си, да не прекъсвате наследствената линия, да я направите пригодна за оцеляване при други условия. Родът ви е стигнал до някаква точка на пречупване и за да бъде запазен е необходима някаква революционна промяна в убежденията, според които живеете, за да може да го продължите.
    Асцендент или Слънцето в знак Овен
    Деветият дом попада в знак Стрелец, който се управлява от Юпитер.  Ключовите фактори, на чиято база построявате личните си принципи и убеждения, са свързани предимно с пътуванията по широкия свят и срещата ви с най-различни и разнообразни култури. Формирате изключително широк и необятен идеен и философски свят, убежденията ви са такива, че нищо не трябва да ви ограничава. Да се образовате непрекъснато и да трупате най-различни знания има съществено значение във връзка с това откъде черпите сила, вяра и смисъл в живота си. Моралните си закони строите единствено и само по начин, който е съобразен с текущото ви положение – стил и начин на живот към даден момент. Способни сте да ги променяте в движение ако обстоятелствата го изискват. Дори и да сте „всеядни” по отношение на личните си убеждения, да не сте прекалено категорични и с лекота да ги променяте, късметът редовно ви посещава, достатъчно е просто да пазите оптимизма в себе си и да държите на идеалите си.
    Асцендент или Слънцето в знак Телец
    Деветият дом попада в знак Козирог, който се управлява от Сатурн. Ключовите фактори, на чиято база построявате личните си принципи и убеждения, са свързани със силната амбиция да постигнете по-значимо обществено признание, да заемете високо положение в попрището, в което се развивате. Личната чест и достойнство, уважението на обществото, са онези неща, които ви дават най-много сила, вяра и смисъл в живота. Изграждате личните си убеждения и принципи в такъв формат, че те са подчинени основно на целта да постигнете нещо значимо в живота си. Бащата е изключително важна фигура в живота ви и неговите принципи и убеждения буквално се запечатват във всяка ваша клетка. Съзнателно или не, вървите по неговите стъпки – използвате неговите философски възгледи и вярвания. Тази философия, към която се присъедините, остава трайно и сте способни да преобърнете планини, но да не отстъпите от нея. Колкото повече обаче държите на чест, репутация и достойнство, превърнете ги в централен стълб за себе си, толкова повече сила придобивате, получавате попътен вятър и късметът ви спохожда.

Категории: религията според зодията индивидуален хороскоп планети Астроучилище Гали асцедент
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus