Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Любовта - колкото повече, толкова повече

06 Февруари 2015 / 13:02:06  GRReporter
3735 прочитания

Наближава денят на влюбените – 14 февруари. И разбира се най-естественото нещо за повечето хора е да се замислят за любов, романтика, за това дали са влюбени, имат ли сполучливи любовни връзки или искат нещо по-различно. За немалка част от хората да си нямат половинка на този ден се превръща в доста неприятно усещане. Да виждаш толкова много хора около себе си, настроени да прекарат един прекрасен празник, е твърде депресиращо понякога. Свети Валентин не е като другите празници, не всеки го празнува пълноценно, защото е за двама. В този празник има някаква „несправедливост”.

Днешната статия е на тема колко е щедър животът към нас, когато става дума за любов и романтика. Всички знаем, че има хора, които са облагодетелствани от съдбата и винаги пред тях има завиден брой възможности в тази сфера. Сякаш са поръсени с някакъв вълшебен прашец, който ги прави силно привлекателни дори и да не носят изявена физическа красота според обществено приетите критерии. А при други е в сила обратното. Има разбира се и хора, които са в златната среда – нито много, нито малко. Но когато става дума за любов, за романтика, те никога не са достатъчно, всеки иска още и още. С пълна сила действа ефектът „мечо пух”. Колкото повече, толкова повече. И в любовта е така – колкото повече, толкова повече ти се иска.

В хороскопа по Петия дом се правят съждения относно развитието и събитията, свързани с любовта и романтиката в човешкия живот. Според това как се съотнасят един към друг Асцендентът, Петият дом и планетите, които ги управляват, можем да преценим дали любовта е често гост в живота.

Прави се следната аналогия.
Асцендентът и планетата, която го управлява, това сте самите вие като индивид. Там, където се намира управляващата планета, е мястото, на което най-често се оказвате, влече ви. Петият дом и планетата, която го управлява, това е любовта, която е отредена за вас, всички ситуации и обстоятелства около нея.

Представете си го като две къщи, които имат различни стопани. Когато отидете в къщата на другия, е важно дали там ви харесва, как ви посрещат, колко добре се чувствате и дали имате желание да ходите по-често. Логично е, че ако не ви е добре, ще избягвате да ходите там. А ако ви е добре, ще се отбивате колкото се може повече, дори и да не ви канят. Има и трети вариант – единият стопанин се чувства прекрасно да бъде гост на другия, но обратното не е валидно.

В информацията, която ще ви дам по-нататък, описвам как се чувстват „стопаните” на двете къщи, когато се посещават взаимно. Тя е според знака на Асцендента ви.

Асцендент в знак Овен

 

            Планетата, управляваща знак Овен, е Марс. Петият дом попада в знак Лъв и се владее от Слънцето. В знак Овен, Слънцето се чувства превъзходно и това означава, че любовта е винаги добре дошла във вашия живот. А Марс, вашият владетел, е най-добрият приятел на Слънцето, но по-скоро от позиция да му се подчинява. Самата любов с удоволствие ви посещава, тъй като намира най-добри условия да живее и да расте около вас. Вие сте облагодетелствани от живота да имате чести възможности да се влюбвате, да обичате, да изживявате изобилие от романтични моменти. Отворени сте за любовта напълно, но по-скоро вие сте тези, които се влюбват. Обратното – да се влюбват във вас може да не е често срещано явление. Зависи в кой знак е разположен Марс в рождения ви хороскоп. Но по-важното е, че съдбата винаги се грижи да не ви оставя дълго време без да бъдете влюбени или увлечени.

Асцендент в знак Телец

            Планетата, управляваща знак Телец, е Венера. Петият дом попада в знак Дева и се владее от Меркурий. В Телец планетата Меркурий се чувства добре, но въпреки това има малък дискомфорт поради прекалено фиксираната и неподвижна природа на знака. А Венера изпитва така нареченото „падане” в знак Дева. Тази комбинация означава, че честотата на възможностите за любов не е малка, носите едно любопитство, което ви поставя в достатъчно удачни ситуации. Още повече Венера ви придава вродена допълнителна доза привлекателност, особено ако се намира в силна позиция в личния ви хороскоп. Но вие сте хора, които малко трудно успяват да хванат момента в любовта и така нерядко живеете с нагласата, че любовта по-често ви подминава, отколкото да се спре край вас. „Падането” ви в дома на любовта символизира, че сте способни да се влюбите с такава дълбочина, която да ви направи слепи и глухи за каквито и да е други възможности. Или обратното – колкото и любов да има отправена към вас, вие просто не я забелязвате.

Асцендент в знак Близнаци

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus