Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

На къде ни води амбицията

11 Юни 2015 / 08:06:54  GRReporter
3135 прочитания

Гали

Всички ние притежаваме това качество да бъдем амбициозни. Амбицията има различни измерения и приложение. Понякога казваме за някого, че не е амбициозен, но това не е вяно. Просто този човек не носи амбиция за същите неща, към които ние устремно се стремим. При различните хора амбицията се ражда при различни условя, има различна интензивност, насочена е към различни цели.

Днешната статия е за амбицията. Какво ни мотивира да я проявяваме, какво я събужда и в коя житейска област имаме най-силни амбиции. Амбицията е да имаш воля, да имаш кураж да преследваш някаква цел, да имаш инат да не отстъпваш, да продължиш въпреки всичко. Амбицията е продукт на нашето его. В голяма част от ученията, които битуват, се казва, че човек трябва да се освободи от егото си. Вероятно донякъде е вярно, но не напълно. Може би просто трябва да впрягаме егото си само там, където то ще ни донесе резултат и да не го изтощаваме с неща, в които няма да се справим.

            В личния хороскоп Единадесетият дом е свързан с прогреса, напредъка ни, с онова, което успяваме да постигнем, да реализираме като полза. Това е областта на амбициите, на крайния резултат от целите, които си поставяме. Това е също домът на приятелите, познатите, социалните групи, към които се присъединяваме, хората, които ни оказват протекция и покровителство. Амбицията, каквато и да е тя, винаги се провокира отвън и в тази връзка тя е неразривно свързана с кръга хора, измежду които живеем. Освен Единадесетия дом, с амбицията и волята е свързана и планетата Марс. По-специално Единадесетият дом, отчетен от позицията на Марс в хороскопа. Последното се прави според принципа на тематичните лични хороскопи.

Аз ще ви изпиша каква информация извличаме от зодиакалния знак, в който попада Единадесетият дом в хороскопа. Тъй като Марс също има значение, важен е и Единадесетият дом, считано от него. Направете комбинация между двете, като Асцендентът има приоритет повече относно обстоятелствата и ситуациите, в които се насочват и разиграват амбицията ви, докато Марс има отношение към самата мотивация, искрата, която ви запалва.

Например за човек с Асцендент Овен Единадесетият дом е в знак Водолей. Това означава, че амбицията се формира в ситуации, свързани с някой ваш приятел или познат. Например си е купил последен модел автомобил или се е захванал да работи нещо, което не е много разпространено.  Ако Марс е в знак Дева, Единадесетият дом от него попада в знак Рак. Това означава, че мотивацията, искрата, която ви запалва да се амбицирате, идва покрай преживяването на някаква емоция, получавате незабравим спомен. В конкретния пример вашият приятел ви дава автомобила си да направите пробно шофиране или ви демонстрира онова, с което се е захванал като занимание, дори да е само хоби.

Асцендент или Марс в знак Овен

  Единадесетият дом попада в знак Водолей. Управлява се от Сатурн и Уран. Вашите амбиции се формират изключително под въздействието на приятелския и социален кръг. Приятелите са тези, които ви мотивират най-силно да преследвате целите си докрай, особено когато вървят пред вас във всеки смисъл и ви поставят предизвикателства. Мотивацията ви е непрекъснато да прогресирате, да сте с единия крак в бъдещето, в най-новото, което все още не е станало масово. Областта, в която са най-големите ви амбиции, е свързана със създаването и поддържането  на един кръг от хора около себе си, в който да има силни и преуспяващи хора, полезни за всяко едно нещо, от което бихте имали нужда.

Асцендент или Марс в знак Телец

 Единадесетият дом попада в знак Риби. Управлява се от Юпитер и Нептун. Вашите амбиции се формират основно под въздействието на някакви по-нещастни обстоятелства, при сблъсък с нещо, което приключва или ви се налага да направите жертва. Мотивацията ви е да намерите онова вечното, идеалното – там няма грижи, няма проблеми, има изобилие от всичко. Областта, в която са най-големите ви амбиции, е свързана с това да си изградите един съвършен свят, в който да живеете безметежно, да няма нищо, което би могло да ви обезпокои, да съществува някакво безвремие, покой и пълна свобода в начина ви на живот.

Асцендент или Марс в знак Близнаци

  Единадесетият дом попада в знак Овен. Управлява се от Марс. Вашите амбиции се формират предимно при провокация към честолюбието и гордостта ви, когато се оспорва индивидуалността и личността, способността ви да се конкурирате и съревновавате. Мотивацията ви е да се доказвате като независим човек – навсякъде и във всичко. Областта, в която са най-големите ви амбиции, е свързана с това да сте в състояние да организирате всичко в живота си сами, да не сте зависими от различни хора и обстоятелства, сами да определяте условията, винаги да сте в позиция на недосегаемост. Сам воинът е воин – това е най-голямата ви амбиция.

Асцендент или Марс в знак Рак

Категории: Астрология Хороскоп Амбиция Цели Единадесери дом
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus