Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Сърца туптят в Атина

09 Октомври 2007 / 08:10:26  GRReporter
1119 прочитания

            60 Сърца, създадени от гръцки художници и скулптори ще затуптят по витрините, колоните, парковете и улиците на Атина от първите дни на 2008 година. Изложбата е от типа на Парада на кравите и целта й е да приближи изкуството до всекидневния живот на обикновения човек.


            Експериментът започва за първи път в Сан Франциско през 2004 година и за първи път ще гостува в Европа. Идеята е улиците на големия град да се изпълнят със Сърца – произведения на изкуството от стъкло и метал, декорирани с вдъхновение и хумор от гръцките им създатели, които ще носят най-различни послания. Любовно-романтични, анти СПИН и безопасен секс, иронични, екологични, хуманитарни.


            Създателите им не е задължително да бъдат професионални художници или скулптори, важно е да имат вдъхновение и до 2 ноември да предложат оригиналните си идеи. След това фирмите-спонсори на изложбата ще изберат кой проект да подкрепят срещу хонорар от 6500 евро, или могат да предложат техен художник срещу 5500 евро.


            Сърцата са всепризнат символ на любовта и посвещението и в същото време меката им овална форма е великолепно поле за изява на артистичния талант на художника. Естествено, целта на изложбата е благотворителна. Тя ще завърши с търг и 50 на сто от приходите ще бъдат дадени на фондацията „Заедно за детето”.


            Сърцата ще бъдат поставени по улиците на Атина на 20 януари 2008 година, а изложбата ще се открие на 21 януари. Търгът ще се състои на 14 април, а през 2009 година Сърцата ще гостуват на Кайро.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus