Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Дизайнерът на мега яхти – Лали Пуляс

07 Април 2009 / 22:04:01  GRReporter
1547 прочитания

Лали Пуляс се счита за един от петимата най-добри дизайнери на яхти в света. След дългогодишна работа в чужбина се завърна в Гърция, за да проектира в родината си мега яхти, които комбинират геометрията с естетиката.


Когато преди около 25 години е започнал да работи рамо до рамо с легендата в тази област – Йон Баненберг, Лали Пуляс със сигурност не си е представял, че един ден неговия подпис ще стои под изпълнението на някои от най-красивите и най-луксозните яхти в света.


Доказателство за това е факта, че яхтите, които са проектирани от него често влизат в 100 най-добри по света. Кариерата на Пуляс започва и достига до своя връх в чужбина и най-вече в Лондон, но в крайна сметка той се завърна обратно в родината си - в една страна, където мега яхтите не са чест феномен. Въпреки това големият дизайнер успя да създаде три луксозни яхти в Гърция – Алисия – 85 метра, Анналиес – 8 метра и RM Elegant – 72 метра. Те са конструирани в Перама и са пример за изкуството, което гърците владеят в тази област.


 „Както и други мои колеги, така и аз се занимавам с триизмерен и вътрешен дизайн. Започвам с външния дизайн, после решавам какво ще е разположението на вътрешните пространства и накрая се занимавам с дизайна на мебелите, мокетите, платовете, дори и с дръжките на вратите, ако ми го поискат” споделя Лоли Пуляс за вестник „Имерисия”.


Г-н Пуляс разказва, че през последните години модата се е променила - откакто арабите и руснаците са навлезнали динамично на пазара на яхтите, и вече е нормално да се конструират големи яхти с дължина над 100 метра.


„Важното при дизайна на една яхта е да удовлетвориш желанието на клиента” казва г-н Пуляс. „Лично аз обичам да работя с различни стилове, въпреки че езикът на цялата архитектура се основава на класицизма. Мисля, че никой никога не е достигнал до съвършенството на древните елини. На базата на класицизма могат да бъдат сътворявани както класически, така и модерни конструкции.”

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus