Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Питър Брук и Катрин Хантър идват в Атина заедно с "Маймуната" на Кафка

14 Април 2009 / 09:04:06  GRReporter
731 прочитания

            Известният британски режисьор Питър Брук и актрисата от гръцки произход Катрин Хантър пристигат в Атина в рамките на фестивала "Театър без граници". Актрисата ще се качи на сцената на театър "Димитрис Хорн" на 15, 16 и 17 май с пиесата на Кафка "Маймуната", която в момента се играе в лондонския театър Young Vic. Няколко дни по-рано, на 9, 10 и 11 май Питър Брук ще представи своята първа версия на английски език на "Фрагментите" на Самюел Бекет.

 

            Катрин Хантър е родена в Ню Йорк през 1956г. от родители гърци и носи името Екатерина Хаджипатера. Като дете се мести в Англия, където завършва училището RADA - Royal Academy of Dramatic Arts. През 1990 година е удостоена с театралната награда на името на сър Лоурънс Оливие за ролята й на милионерката в пиесата на Фредерик Дюренмат "Посещението".

 

             Хантър е първата професионална британска актриса, изиграла ролята на Крал Лир в едноименната шекспирова пиеса. В актьорското й портфолио са също ролите на Ричард Трети (на снимката) също в едноименната шекспирова пиеса, а също и на съседката на Хари Потър - Мис Арабела Фиг в петия филм от поредицата за популярния герой. Катрин Хантър се занимава и с режисура. В момента под нейното ръководство Кралският шекспиров театър представя трагедията "Отело", в която в ролята на Родериго играе съпругът на Хантър Марсело Магни.

 


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus