Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Биенале на съвременното изкуство в Солун

22 Април 2009 / 17:04:49  GRReporter
3433 прочитания

Времената, в които живеем са неспокойни и поради икономическата криза. Целта на 2-то Биенале на съвременното изкуство е да изследва начина по който несигурността, в която живеем, влияе върху изкуството.


От 24 май до 27 септември повече от 150 творци от 39 страни ще представят своите произведения на 28 различни места из града под общото наименование на Биеналето: „Акт: Изкуство в несигурни времена”. „Възможно ли е в това време на несигурност да се преразгледа и преоцени стойността на творческата практика?” отбелязва директорката на Центъра за Съвременно Изкуство в Солун г-жа Сираго Тсиара, директорката на Центъра за Съвременно Изкуство на Лагос в Нигерия г-жа Биси Силва и мениджърката по програмите към „Tate Modern” г-жа Габриела Салгадо от Арженитина.


Визуалните артисти от Гърция и от чужбина ще представят своите творби в залите на пристанището и в други галерии из Солун.


В програмата са включени:


-          «e-MobiLArt» (Склад Β1 Солунско пристанище, от 20 май до 10 юни) с 13 интрактивни творби, в рамките на «European Mobile Lab for Interactive Media Artists»  - програма,която е финансирана от ЕС и се координира от Лабораторията за Нови техологии към Факултета за средства за масова комуникация към Атинския Университет.


-           Фестивал „Пърформанс” (24 - 30 май): 30 артисти от 14 страни ще представят хепънинги на паметници, площади и по други места из града.


-          «ΡΑΙΝΤ-ID» (24 май - 31 юли, Македонски Музей за съвременно изкуство)”


-          „Откритие/Подчертавайки паметта” (27 май - 31 август, Музей за византийска култура): 11 съвременни сръбски художници се опитват да определят своя идентитет и да изразят дилемите или самочувствието, които усещат.


-          „FACE ΤΟ FACE (FACE Α FACES)” в сътрудничество с Музея по фотография (25 май - 14 юли във Френски културен институт в Солун, 16 юли-15 септември в Музея по фотография в Солун): „интеркулурен” диалог между фотографи, които живеят и творят във Франция и артсти от други страни върху темата за автопортрета.


-          „WORKSHOP” на млади творци (15 - 21 юни в община Терми, от 23 септември  - 30 октомври в «Artforum Vilka Галерия») на тема съжителство между различни култури.


-          „1.000+1 Акт(ове)” (2 септември-5 октомври, Гьоте Институт и Френски Културен Център в Солун).


-          Изложба на гръцки художници „Политическо-Лично” (11 септември - 23 октомври, Склад Β1, Солунско пристанище).

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus