Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Градски улици

20 Ноември 2007 / 10:11:04  GRReporter
944 прочитания

 


“Всичко непознато крие потенциална опасност.”


Клифърд Саймък


 


Проявите на многокултурно преплитане в съвременното общество не са нещо случайно, невиждано, или извънредно, те са следствие от динамиката на развитие на “глобалното село” и затова все по-често ставаме свидетели на конкретни действия, от страна на държавата, или на неправителствени организации, свързани с опознаването  на “другия”.


Фотозложбата “Градски улици” в сградата на Културната фондация на Националната банка на Гърция в Атина, която представя “новото”, многокултурно, лице на гръцката столица през погледа на млади гръцки и чужди фотографи, е една такава проява. Творбите на четиринадесет автори на възраст от 18 до 30 години са събрани в албум под същото заглавие, подборът е направен от фотографа Никос Икономопулос, а коментарите и интервютата с емигранти са взети от проучването на антрополога Надина Христопулу. В изложбата са включени и училищни фотолаборатории, чиято  дейност е координирана от фотографа Камило Нолас.


Изложбата е част от едноименен проект по инициатива на Британския съвет и Института по миграционна политика на Гърция. Снимките са резултат от четиринадесетмесечно “обикаляне” из улиците на Атина в опит да се запечата духа на гръцката столица. Паралелно ще има представления на улични театри.


Изложбата ще продължи до 13 януари 2008 г., а след това ще може да бъде видяна в Солун и Брюксел.


 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus