Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

“Бел епок” в Атина

21 Ноември 2007 / 08:11:18  GRReporter
2819 прочитания

Влиянието на “Бел епок” и на Анри дьо Тулуз-Лотрек в частност върху гръцкото общество от края на 19 в. ще се опита да проследи изложбата, която се открива в Атина на 6 декември. Тя съдържа 70 творби на френския постимпресионист и е озаглавена “Тулуз-Лотрек и Бел епок в Париж и Атина”.


 


Афиши на нощни заведения, брошури и други печатни материали ще бъдат представени заедно с портрети на известни актьори и певци от онова време, а творбите на Тулуз-Лотрек ще бъдат оградени от избрани френски, литературни текстове и фотографии, които ще се опитат да помогнат на зрителя да вникне по-добре в атмосферата на тази отминала епоха.


 


За свързването на парижката “Бел епок” с гръцката реалност са използвани редки архивни материали, идващи от различни колекции. Те представят градските навици и форми на забавление в Гърция през последните две десетилетия на 19 в. Изложбата ще продължи от 6 декември 2007 г. до 4 май 2008 г.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus