Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пълнолуние с танго под Акропола

30 Август 2015 / 17:08:55  GRReporter
1173 прочитания

Множество хора изпълниха вчера вечерта пространството пред Музея на Акропола, което беше превърнато в голяма сцена за танцьорите и почитателите на музиката и танците от Аржентина. Под светлината на пълната луна, звуците на тангото и милонгата омагьосаха зрителите, които дойдоха много по-рано, за да могат да намерят място по-близо до сцената и оркестъра.



„Тангото не е просто един танц, то е начин на изразяване и комуникация. То е култура, която тръгва от Аржентина и обединява целия свят. Ние сме горди, че сме тук, в люлката на нашата култура, и ви каним да се насладите на тази прекрасна романтична вечер, да танцувате и да се предадете на магията и на прегръдките на тангото”. С тези думи организаторите на Acropolis Tango откриха музикалната вечер. Участваха Мариос Строфалис (композитор, пиано), Вангелис Верготис (акордеон), Риа Анастасиу (виолончело), Василис Рапсаниотис (цигулка), Ефи Мази (вокал и флейта), Костас Влахопулос (устна хармоника), както и певицата от Аржентина Natalia Soledad Petsalis.

Изявата започна с музиката на Мариос Строфалис, чието име от години се свързва с тангото, и който е допринесъл много за неговата популярност. Малко по-късно на сцената излязоха професионалните танцьори и финалисти от конкурса Tango Acropolis Дионисис Теодоропулос и Хлои Теодоропулу, Христос Бакопулос и Мери Зилоти, Николетос Панос и Анастасия Гоцопулу, които действително омагьосаха зрителите. Апогеят на вечерта беше около 21:30, когато сцената беше отворена за два часа за публиката, и тя не се поколеба и я изпълни с танци.

Вечерта беше организирана под егидата на Посолството на Аржентина, в сътрудничество с Музея на Акропола. Входът беше свободен, както и входът за музея след 20:00. Така посетителите имаха възможност да разгледат уникалната постоянна експозиция, както и гостуващата изложба „Самотраки. Мистериите на големите богове”.

 

Категории: пълнолуние танго Музей на Акропола музикална вечер
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus