Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

През октомври действаме с порив и вдъхновение

01 Октомври 2015 / 08:10:47  GRReporter
3323 прочитания

Гали

            В тази статия ще ви представя астрологичната картина за периода 1 – 31 Октомври. Ще започна с общата картина като цяло и след това ще направя индивидуалните прогнози.

            В предходната статия ви информирах, че Септември се отличава с две затъмнения – едно слънчево и едно лунно. Това го прави един от най-съществените месеци, тъй като месеците, съдържащи годишните затъмнения, маркират най-важните моменти през годината. През тях се зараждат и се случват най-важните събития в глобален и личен план. Слънчевото затъмнение беше на 13 септември и засегна хората, родени ± 2-3 дни около 11 март и 13 септември. Лунното затъмнение беше на 28 септември и засегна хората, родени ± 2-3 дни около 25 март и 28 септември.

            Атмосферата, която се зададе от септемврийското новолуние (слънчево затъмнение), носеше символика „комфорт, удобство, релакс” – да се устремиш към място, хора и условия, в които да се чувстваш удобно и комфортно. В обществено политически аспект очаквах месецът да бъде интензивен, да бъдат направени някакви първи стъпки в посока на конструктивност, да се „родят” нови неща, да бъде „заченат” нов живот. Имаше условия за много пътувания, премествания, нещо като да стане едно преразпределяне на хората по земната повърхност. В политиката и властта също очаквах да има разместване на постове и позиции, промяна в политически курс и начин на управление. И тези, които останат извън властта повече едва ли биха имали шансове да се завърнат.

            В личен план месецът донесе повишаване на желанието за свързване, да създадеш уют и комфорт. Творческите професии се активизираха също.

            На 6 септември приключи ретроградната фаза на Венера и затова първата десетдневка на Септември беше доста интензивна във връзка с любовни и интимни отношения. На 17 септември започна ретроградна фаза на Меркурий и затова втората половина на месеца очаквах да подложи на изпитание всички системи за комуникация, информационни системи и всякакви организационни процеси.

            Обичайно месеците, който са маркирани със затъмнения, носят активни природни процеси и поради това опасността от катаклизми и необичайни природни явления беше по-голяма, особено в края на септември.

            Какво да очакваме през месец Октомври на 2015 година?

            Новолунието, което задава атмосферата през Октомври, се случва в участък, чиято символика е „да действаш след настъпила промяна, да оформиш едно грубо парче камък, така че да му придадеш добра форма, да го направиш стойностно”. Очаквам месецът да бъде по-напрегнат заради силният порив всеки по някакъв начин да бъде активен, дори от позиция да използва сила, за да се наложи. Септември внесе събития, които няма да останат без отзвук и през октомври основната активност ще е насочена към тях – как да бъдат осъществени, как да се „изгладят” дефектите и острите ръбове.

            В последните дни на септември Сатурн окончателно влезе в знак Стрелец и въпросите, засягащи международните отношения, междудържавни граници, законодателство, образователна система, религия, ще започват да стават все по-актуални. Вдигането на стени по някои държавни граници, дори и да е било с намерения за временно явление, най-вероятно ще се разпространи по-сериозно в повече държави, граничният контрол ще започне лека полека да се възобновява и затяга. Много хора, особено тези, които са чужди на дадено място, може да се окажат в по-трудни условия.

            Добрата новина за месец Октомври е, че много хора ще бъдат споходени от внезапни прозрения и вдъхновения да направят нещо – без логично обяснение ще усетят порив да действат в някаква определена посока. Най-силни в това отношение са дните в последната десетдневка на месеца. Това може да бъде доста объркващо, но парадоксът е, че само тези, които тръгнат след вдъхновението си без да търсят логиката в него, ще извлекат полза. Онези, които се опитат да насилят нещата, не вървят по вдъхновение, по-скоро ще се сблъскат с разочарование.

            На 10 октомври приключва ретроградната фаза на Меркурий, чието начало беше на 17 септември. Използвайте първите дни на октомври за някаква ревизия, премисляне, корекции и поправки. Намерете конструктивно решение на грешките и объркванията, с които сте се сблъскали във втората половина на септември.

            Сега ще изпиша как са засегнати различните зодиакални сектори през Октомври – какви теми се провокират, какъв тип събития можете да очаквате. Ще направя кратък анализ за всички от тях.

            Намерете датата си на раждане в описанията по-долу.

29 декември – 9 януари

Основният акцент през октомври е по въпроси, които ви засягат лично. Личната активност нараства, занимавате с ефективността си, участие в нови проекти, да правите нови планове, да се занимавате със себе си повече. Новости очаквайте около дом, семейство, родители, условия, при които живеете.  Финансовата област е в доста благоприятни условия, въпреки че като цяло има една нестабилност в нея. В личния живот месецът е благоприятен за това да правите някакви планове.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus