Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 30, 2011

Новият парк във Фалиро ще обърне Атина с лице към морето

30 Юни 2011 / 21:06:57  

Атина е един град, който е обърнал гърба си към морето и това може да се промени, бяха накратко думите на министъра на околната среда Георгиос Папаконстантину. Италианският архитект Ренцо Пиано, който се слави с авангарните си идеи и проектирането на високо технологични сгради в синхрон с околната среда, представи в Атина master plan за създаването на крайбрежния парк, който ще слее кварталите Калитеа и Мосхато с морето. Неговата мечта е този парк да стане неотменна част от града и Атина да се открие към морето, което е и най-характерната черта на „лицето й”.



Увеличиха се самоубийствата с 40% заради кризата в Гърция

30 Юни 2011 / 19:06:21  

Самоубийствата в страната са се увеличили драматично от порядъка на 40% след избухването на икономическата криза. Това показват последните данни и епидемологични изследвания, заяви министърът на здравеопазването Андреас Ловердос.



Опасения за сътрудничество между полицията и парадържавни елементи

30 Юни 2011 / 17:06:34  
Видеоматериал, на който се вижда как полицаи разговарят с участници в сблъсъците с покрити лица предизвикаха гняв в обществото и неубедителни обяснения от полицията. Тя трябва да отговори и на свидетелствата на граждани, че са пръскали задушливи газове и в метрото, където се намираха ранени и демонстранти с дихателни проблеми.


Площад Синтагма на следващия ден

30 Юни 2011 / 12:06:54  
Една напълна разрушена кафетерия, изпочупени пейки, изкъртени мраморни плочи, един изгорял павилион, строшени прозорци, витрини и светофари, общински камиони и миялни машини и служители по чистотата с противогази. Това е площад Синтагма часове след безпрецедентните сблъсъци между групи от младежи с покрити лица и полицията.