Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 7, 2011

Янис Бутарис: Солун няма да е „градът на призраците”, а "градът на реалностите"

07 Юни 2011 / 23:06:28  

Кметът на Солун Янис Бутарис ще заложи на развитието на туризма, образованието и здравеопазването, за да възстанови старата слава на града като международен център. „Когато кметът е съгласен с външната политика, тогава чрез действията си и в съгласие с правителството я укрепва и разпространява в страната, а ако е на различно мнение, както е казал Витгенщайн „може би най-добрия избор за нещата, по които не можем да говорим, е по-добре да си мълчим”.



Гръцките жени започнаха да вадят хляба вкъщи

07 Юни 2011 / 20:06:23  
Кризата и нарастващата несигурност накараха жените в Гърция да захвърлят престилките и следобедните сериали, за да започнат работа, като останалите европейки.


Бивш министър обвинен за приемане на подкуп и пране на пари

07 Юни 2011 / 19:06:53  
Някогашният силен мъж на гръцкото военно ведомство се очаква да бъде изправен пред съда с обвинения за приемане на подкуп и узаконяване на средства от незаконни действия. Смята се, че за „услугите” си е получил поне 7 милиона долара.


Гръцките банки - покер или шах

07 Юни 2011 / 14:06:42  
Местната банкова система не е причината за тежката икономическа криза в страната, но именно гръцките банкери са призвани да поведат народа си към обентованата земя на финансовото благополучие.


Съмнения за поява на смъртоносната бактерия E.coli на гръцкия остров Пакси

07 Юни 2011 / 12:06:17  
Две от пробите са показали наличие на смъртоносния щам на бактерията в организма на 53-годишна туристка от Германия. Крайните резултати от изследванията се очакват след 48 часа.


Папандреу говори за референдум

07 Юни 2011 / 12:06:06  
Средносрочният оздравителен план трябва да събере 180 гласа в парламента. Министър-председателят обаче не се цели в минималния брой гласове, а иска цялата политическа система да сподели с него отговорността за идващите мерки.


Архитекти и дизайнери в полза на обществото

07 Юни 2011 / 01:06:21  

Да се построят сгради, които да имат естетична стойност, да отговарят на нуждите на общността, да не се наруши естетиката на местните жители, които също така се ангажират в изпълнението на проектите е една от идеите на архитектите и дизайнерите, които участват на втория конгрес в Атина „Етика/Естетика”, който се проведе в музея „Бенаки” и е организиран от Against All Odds Project.