Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 14, 2011

Време разделно за медийната империя на Боболас

14 Юни 2011 / 19:06:41  
От "Етнос" стачкуват в подкрепа на уволнен колега журналист. Икономическият "Имерисия" недоумява защо заради работата на един се поставят под заплаха работните места на мнозина. Анастасия Балездрова бе на събранието на журналистите от медийната империя на Боболас.


Лихвите по шестмесечните гръцки държавни полици скочиха отново

14 Юни 2011 / 15:06:36  
Агенцията за управление на външния дълг отбелязва значителен спад в интереса на чуждестранните инвеститори, а кредитният рейтинг на Гърция се срина под този на Аржентина и Ямайка.


Гръцките износители остават оптимисти, въпреки рецесията

14 Юни 2011 / 13:06:21  
След като GRReporter ви запозна с теорията на харвардския професор по икономическо развитие Рикардо Хаусман, която гласи, че единственият път за икономически растеж на Гърция е чрез износ, решихме да видим дали гръцките експортни фирми са съгласни с тази теза.


Завой на учениците от частните училища към държавните заради непосилно високи такси

14 Юни 2011 / 12:06:41  

Завой от частното към държавното образование се наблюдава през последната година, след като таксите на частните училища за пет години скочиха между 60%-200%, но и заради икономическата криза. През следващата година се очаква спадът на учениците да е около 15% като последствията ще се усетят най-силно от малките и средноголеми частни училища. За да разберат какви са намеренията на родителите, частните училища започнаха вече предварителните записвания на учениците за следващата година, така че да могат да планират и собствените си действия спрямо това от колко преподаватели ще имат нужда.



Грък конструира първия в света чип от графен

14 Юни 2011 / 10:06:15  
Графенът не притежава естествените качества на материалите, от които се състоят традиционните полупроводници и поне засега не може да изпълни функциите на конвенционалния транзистор. Но индустрията в Европа, Азия и САЩ възлага големи надежди на откритието, понеже внедряването на сравнително по-евтините вериги от графен е в състояние да намали цените на много електронни уреди в бъдеще.