Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 8, 2011

Все по-малко „негодуват” на площада пред гръцкия парламент

08 Юни 2011 / 23:06:58  
На 15-ия ден от протеста на Синтагма се събраха не повече от три хиляди души. Някои от тях скандираха, други подкрепяха подписката за провеждане на референдум за отмяната на меморандума за икономическа помощ, трети бяха там, защото смятат, че присъствието им е „въпрос на дълг”.


ХапиEnd за старите лекарства

08 Юни 2011 / 16:06:16  
Athens Green 360 и Post bank Green Institute въведоха пилотно специални контейнери за изхвърлянето на ненужните лекарствени препарати. Научете за опасностите, които крие изхвърлянето на стария Аспирин в обикновената кофа за боклук.


Учене през целия живот за 400 000 души

08 Юни 2011 / 14:06:51  

От есента започва реализацията на цикъл от пет програми за „учене през целия живот”, в които могат да се включат 400 000 души, съобщи Министерство на образованието. Особено се набляга за записването на млади хора, на които се дава билет, за да учат в държавни и частни учебни заведения, но сред програмите има и такива за допълнително обучение на вече завършили висшисти, които искат да актуализират знанията си.

За петте програми са отпуснати 145,2 милиона евро и ще започнат от месец септември. Те включват:



В Германия си затварят очите пред контролните мерки в името на печалбата, казват от Гърция

08 Юни 2011 / 13:06:00  
GRReporter говори със заместник-министъра на селскостопанското развитие Янис Куцукос, който представлява Гърция на извънредното събрание на европейските земеделски министри в Люксембург тази седмица. E.coli, контролът, руското ембарго и обезщетенията са били в епицентъра на разговорите.


Вторият план за спасение на Гърция е почти готов

08 Юни 2011 / 11:06:00  
Единствена пречка създава резервираността на банките за участие в новия пакет. Рейтинговите агенции заявиха, че ако бъде приложен политически натиск към финансовите институции това на практика ще означава фалит за Гърция.


Ново предложение за превръщането на старото летище в Атина в бизнес център

08 Юни 2011 / 10:06:23  

Петото поред предложение за използването на старото гръцко летище, което затвори преди години, беше представено вчера от испанския архитект Хосе Асембийо. Проектът на испанския архитект е за създаването на парк, който ще бъде заобиколен от жилищен комплекс, медиен парк, университетски сгради, държавни учреждения и бизнес център. Предложението не е обвързващо и ще бъде разгледано заедно с останалите, както обяви директорът на „Елинико АД” преподавателят по Градско планиране в Харвардския университет Спирос Полалис, който допълни, че ще бъде обявен конкурс до края на годината.



Спечелете едно средиземноморско бижу

08 Юни 2011 / 09:06:00  
Уважаеми читателки, Благодарим ви за участието в новата рубрика на GRReporter Модерните Афродити, където можете да споделите мнението си по различни въпроси, които ви вълнуват.